
Pääsykoekevät on tulossa. Kerron lyhyesti muutaman kohdan avulla, kuinka itse selvisin pääsykoekeväästä.
1. Ennen pääsykoekirjojen saapumista
Lopetin työt jouluna, jotta ehtisin valmistautua alkavaan lukurumbaan henkisesti. Kuukauden loma oli paikallaan, koska tuleva kevät tulisi olemaan pelkkää lukemista.
Koska pääsykoe tehdään ainoastaan pääsykoemateriaalin perusteella, en katsonut tarpeelliseksi "totutella oikeudelliseen aineistoon" ennen pääsykoekirjojen saapumista. Sen sijaan luin (jo aiemmissa postauksissa mainitsemani)Visa Kurkin kirjan "Haluatko juristiksi?". Kirjasta on hyötyä sellaiselle hakijalle, jolla ei ole selkeää kokonaiskuvaa oikeusjärjestyksestä tai muuten pohjatietoa oikeudellisesta maailmasta. Kirjassa kerrotaan myöskin hieman pääsykokeesta ja siihen valmistautumisesta. Kirja on hyvin ohut, joten luet sen muutamassa illassa. Jos sen sijaan haet toista tai kolmatta kertaa taikka omaat hyvät pohjatiedot, sinun ei välttämättä tarvitse lukea kirjaa ollenkaan.
Kävin kirjakaupassa päivittämässä opiskelutarvikkeitani. Huolehdin, että post it -lappuja ja hyviä mustia tusseja ja -kuulakärkikyniä on varmasti tarpeeksi.
Luin blogeista onnistumiskertomuksia ja vinkkejä pääsykokeisiin
2. Valmennuskurssit
Ilmoittautuminen valmennuskursseille tapahtuu jo reilusti ennen pääsykoekirjojen saapumista, joten huolehtikaa osallistumiset ajallaan.
Ilmoittauduin Artiklan (Lapin yliopiston oikeustieteellisen ainejärjestö) järjestämälle intensiivikurssille sekä luku- ja vastaustekniikkakurssille.
Luku- ja vastaustekniikkakurssi oli Rovaniemellä järjestettävä 2 viikonloppua kestävä kurssi. Ensimmäisenä viikonloppuna käsiteltiin lukutekniikkaa, ja toisella vastaustekniikkaa. Vastaustekniikka viikonloppu pidettiin silloin, kun oli ehtinyt jo kuukauden verran tutustua pääsykoekirjoihin. Kurssiviikonlopuista oli erittäin paljon hyötyä.
Intensiivikurssi oli n. 3 iltaa viikossa järjestettävä kurssi. Kurssi pidettiin iltaisin, ja siellä käytiin pääsykoemateriaali läpi. Kurssin aikana järjestettiin kaksi pääsykoesimulaatioharjoitusta, joista saimme palautteen sekä suullisesti, että kirjallisesti. Pääsykoesimulaatioiden avulla sain kehitettyä vastaustekniikkaani entistä paremmaksi.
Kävin samalla valmennuskurssilla kaverini kanssa. Oli mukavaa välillä kahvitella ja kerrata yhdessä. Ne kaverit, jotka eivät lue keväällä, eivät välttämättä ymmärrä miksi vietätkin yhtäkkiä niin paljon aikaa neljän seinän sisällä. Suosittelen siis tutustumaan valmennuskurssikavereihin, motivaatio pysyy paremmin yllä ryhmässä kuin yksin. Onneksi pääsykoeaika ei kestä kovin kauaa tänä vuonna!
3. Oman rutiinin löytäminen
Noudatin lukemisessa arkipäivinä seuraavanlaista rutiinia. Aamulla kirjastoon kello 9. Pidin muutaman lyhyen tauon päivän aikana. Olin kirjastossa klo 20 asti silloin, kun ei ollut valmennuskurssia. Valmennuskurssipäivinä olin kirjastossa n. klo 16:45 asti, jolloin kävelin lähellä sijaitsevaan valmennuskurssipaikkaan. Iltaisin kertasin kotona nopeasti selaamalla päivällä opettelemani asiat. Pidin yhden välipäivän viikossa.
4. Viimeiset 2 viikkoa: kertaamisvaihe
Lukuaika oli keväällä 2016 huomattavan pitkä. Viimeiset kaksi viikkoa kertasin kirjoja läpi päivittäin
ja yritin pitää kaiken mielessä. Olin aloittanut lukemisen hyvissä ajoin, joten olin saavuttanut oppimisen huipun hieman ennen pääsykoetta. Jos olisin voinut tehdä jotain toisin, olisin lukenut paljon vähemmän.
5. Pääsykoe
Pääsykoeaamuna en lukenut ollenkaan. Jätin kirjan kotiin kun menin koepaikalle. Monet selailivat kirjojaan vielä viime hetkillä ennen pääsykoetta. Tein kokeen niin hyvin kuin osasin, mutta unohdin syödä ja juoda. Kokeen jälkeen hoipertelin ulos salista, ja oli aivan kummallinen olo.
Seuraava postaus julkaistaan 9.2.2018 ja aiheena on "Pääsykoe Q&A". Otan vastaan kysymyksiä pääsykokeeseen liittyen, aikaa kysyä 8.2. asti.
Ystävällisin terveisin,
Oikkari
Miten hallita ajankäyttöä itse koetilanteessa?
VastaaPoistaHyvä postaus, kiitos!
Hei,
Poistakiitos kommentistasi! Vastaus kysymykseesi tulee seuraavassa postauksessa :).
Yt. Oikkari
Tosi kiva blogi! Jään seuraileen :).
VastaaPoistaQ&A -postaukseen: Miten pääsykokeeseen vastaamista kannattaisi harjoitella? Onko kokeessa yleensä riittävästi aikaa vai meneekö aika tiukille?
Hei!
PoistaKiitos kivasta kommentistasi :).
Yt. Oikkari
Kiva postaus :)
VastaaPoistaQ&A: Vastasiko valmennuskurssin harjoituspääsykokeet oikeaa pääsykoetta? Jos menisit uudestaan pääsykokeeseen, niin tekisitkö jotain toisin?
Hei,
VastaaPoistamiten harjoitella pääsykokeen monivalintoihin?
mitä mieltä olit pääsykokeista jälkeenpäin?
Milloin tulee seuraava postaus? :)
VastaaPoistamillon tulee uusi postaus?
VastaaPoistaMoikka Oikkari!
VastaaPoistaMillon tulee uutta postausta? Innolla odotan! :)